Eggenbergi kastély

Az Eggenberg-kastély szinte eredeti állapotában látogatható. A barokk mestermű elragadó kertje és művészeti gyűjteménye már az UNESCO világörökség listájára is felkerült. A modernizáció ellenére a fűtést továbbra is középkori kandallókkal oldják meg. Nézzük meg az Eggenberg-kastély híres múzeumát, és sétáljunk a Bolygók Kertjében, a Reggeliző Kertben vagy a rózsadombon. Az Eggenberg-kastély parkjában fehér és indiai pávák várnak bennünket egész évben.

Esterházy-kastély Ausztriában (Fertőd mellett)

Az Esterházy-kastély kihagyhatatlan program: Ausztria egyik legcsodálatosabb barokk kastélya ma is ámulatba ejti a látogatót. 1672-ben adták át az épületet, amely jellegzetes sárga színét a klasszicista stílusú átépítéssel nyerte el. Az enteriőr gazdagsága mellett az egzotikus kertet is megcsodálhatjuk, sétáljunk egyet az Esterházy-kastély parkjában. Igazi kulturális centrum, ahol a bormúzeum és a kiállítások mellett méltó helyet kap a kortárs művészet is.

Hellbrunni érseki kastély Ausztriában

A Hellbrunni érseki kastély a reneszánsz elbűvölő stílusában várja az Ausztriába látogatókat. Szinte változatlan formában találjuk a manierista stílusú épületegyüttest. A körbefutó park igazi világszenzációt kínál: a Vízijátékok szökőkútjait és figuráit még ma is titokzatos módon hozzák működésbe. Keressük fel a Hellbrunni érseki kastély gyönyörű termeit, kilátóhelyeit, váltsunk jegyet a népszerű Salzburg Állatkertbe, vagy a kőszínház programjaira.