Fertő-tavi Nemzeti Park

A Fertő-tó Nemzeti Park jégkorszaki eredetű sztyeppés, sós tava egyedülálló állat- és növényvilágot tár fel az odalátogatónak. Az Ausztria és Magyarország határán húzódó parkban több mint 300 madárfajjal és ritka, védett háziállattal találkozhatunk. A többször is kiszáradt sós tó büszkeségei például a rackajuh, a magyar szürke marha, vagy a bivaly. A Fertő-tó Nemzeti Park térségét az UNESCO kulturális és természeti világörökséggé nyilvánította, kihagyhatatlan úti cél. A Fertő tó és környéke nemcsak természeti, de kultúrcsemege is. Megismerhetjük Ausztria változatos és védett állatvilágát, körbejárhatjuk az elragadó tó környéki barokk kastélyokat és templomokat. Látogassuk meg a kismartoni Esterházy-kastélyt vagy Frauenkirchent, a Halbturn is elképesztő kiállításokkal várja az érdeklődőket. Fertő tó és környéke családbarát, a tartalmas kikapcsolódást számos strand, mesepark és egy szabadtéri színpad biztosítja.

Tavak és folyók Ausztriában

Ausztria a vizek birodalma, ahol nemcsak az érintetlen természetben és a kristálytiszta vízben gyönyörködhetnek a ide látogatók, hanem kulturális csemegék, wellness parkok is várják a felüdülni vágyókat. Fedezzük fel újra a természetet egy Duna-parti kirándulással, kerekezzünk át a Fertő-tó Nemzeti Parkon, vagy frissüljünk fel az alpesi gleccserek, vízesések és vadvízi tavak közelében. Ausztria tavai és folyói felejthetetlen programokat kínálnak a természet szerelmeseinek, ugyanakkor egyre több kortárs fesztivál fedezi fel magának a vízpartot, ezért a művészetek rajongóinak sem kell lemondaniuk Ausztria kulturális kincseiről – fejezzük be a kirándulásunkat például egy világszínvonalú zenei koncerttel.

Bővebben...

Hallstatt–dachsteini kultúrtáj

A Hallstatt–dachsteini kultúrtáj kihagyhatatlan élmény a kultúra és a természet szerelmeseinek. Mesebeli ékszerdobozként tűnik fel a 2000-3000 méteres hegyek ölelésében a sóbányászatáról nevezetes Hallstatt, ahol sóhegyet is megmászhatunk. Keressük fel a Mária mennybemenetele gótikus plébániatemplomot, és látogassuk meg a Csontházat is. A Hallstatt–dachsteini kultúrtáj Óriás jégbarlangja és a Krippenstein-hegycsúcs mindenkit elbűvöl.