Wien tartomány

Wien (Bécs) Ausztria legkisebb tartománya, mégis itt központosulnak a legfontosabb politikai és kulturális események. Az óvárosi rész maga a csoda, Wien történelme és művészete egész Európát elvarázsolja ma is. A Schönbrunni Kastély és Park, a Bécsi Állami Operaház mellett múzeumok, galériák, kávéházak és parkok sokasága váltja egymást Wienben.

Vorarlberg tartomány

Vorarlberg Ausztria legnyugatibb tartománya, fővárosa a 2000 éves Bregenz. Az Arlberg és a Bodeni-tó szomszédságában varázslatos élményt kínál a természetvédelmi terület. Vorarlberg kedvelt turista- és kerékpárútvonal, ahol vadasparkok és tavak váltogatják egymást. Dornbirn pedig az autórajongóknak kínál meglepetést: Rolls Royce Múzeuma unikum.

Oberösterreich tartomány

Oberösterreich (Felső-Ausztria) a Duna völgyét fogja közre, fővárosa Linz. Ausztria északi tartománya a fenséges erdők, a tiszta tavak és a gyógyvizek világa. Kiránduljunk a pazar Hallstatt–dachsteini kultúrtájban, keressük fel az Aisterheim vízikastélyt, tervezzünk kerékpáros vagy gyalogos túrát. Oberösterreich a vidék ékszerdoboza.

Tirol tartomány

Tirol Ausztria nyugati részén fekszik, fővárosa Innsbruck. A legnépszerűbb sípályákat itt találjuk, csodálatos erdővilága igazi turistaparadicsom. A kerékpározók, a kirándulók és vízi sport imádók kedvenc úti célja Tirol. Azonban az Ünnepi játékok, a Régi zene hetek és a táncszínházak is kultúrára éhes tömeget mozgatnak meg évről évre.

Niederösterreich tartomány

Niederösterreich (Alsó-Ausztria) Ausztria legnagyobb tartománya északkeleten, Sankt Pölten székhellyel. A kulturális központok mellett egyre nagyobb teret kap a faluturizmus, de a bornegyedek továbbra is népszerűek. Niederösterreich igazi fesztiválozó tartomány, de ne hagyjuk ki a gyönyörű kastélyokat, kolostorokat és kőszínházakat sem.

Steiermark tartomány

Steiermark (Stájerország) Ausztria dél-keleti csücskében terül el, Graz fővárossal. Az ország egyetemi központja és egyben világörökség is, azonban a tartomány erdővidéke és várkultúrája szintén elbűvölő. Keressük fel Steiermark parkjait és népszerű állatkertjeit, vagy látogassunk el a híres Riegersburg várba, amely középkori gyökerekkel rendelkezik.

Kärnten tartomány

Kärnten (Karintia) Ausztria legdélebben fekvő tartománya, varázslatos hegyvidéke és tavai állandó turistaparadicsomként működnek. Fővárosa, Klagenfurt egy igazi modern település. A Millstätter See és az Ossiacher See mellett keressük fel a kastélyokat és apátságokat, amelyek a síszezonban is valódi kulturális felüdülést nyújtanak Kärntenben.

Salzburg tartomány

Salzburg Ausztria legkisebb tartománya. Fővárosa Salzburg, amely az UNESCO védelme alatt áll. Az Alpok északi részét foglaló Salzburg valódi síparadicsom, azonban sóbányák, jégbarlangok és gyógyfürdők is várják a kirándulókat. Keressük fel a legszebb vízeséseket és tavakat, valamint ismerkedjünk meg a székhely lenyűgöző óvárosával is.

Burgerland tartomány

Burgenland vagy magyarul Őrvidék Ausztria legkisebb szövetségi tartománya. Az egykori Magyar Királyság területét ma már főként németek lakják. Fővárosa Eisenstadt (Kismarton), amely a csodálatos Esterházy-kastélynak ad otthont. A lebilincselő Fertő-tó Nemzeti Park mellett Burgenland gazdag várkultúráját és izgalmas múzeumait érdemes felfedezni.