Feldkirch Schattenburg erődje

Feldkirch – Schattenburg erődje a 12. században épült. Ausztria Vorarlberg tartományának legnagyobb vára mozgalmas évszázadokat élt meg, érdemes a későbbi Habsburg helytartóság kalandos kiállítását megnézni és átsétálni a gyönyörű parkon. Feldkirch – Schattenburg erődje magával ragadó panorámát kínál, a lovagtermek, a helytörténeti múzeum és a középkori fegyverek után megpihenhetünk az újjáépített várfalaknál. Éljük újra a középkort a Schattenburg erődben!

Güssing vára Németújváron

Güssing vára, ahogyan még ismerhetjük, Németújvár, története kalandos. A vulkáni kupon épült hatalmas erődítmény menedéket nyújtott a török időszakban, az 1600-as években ferences központtá alakult, a 18. században pedig Güssing várából szerveződtek a császári utánpótlások. Ausztria népszerű erődje ma is őrzi lovagi múltját, látogassunk el a güssingi várjátékokra, fedezzük fel a műkincstárat, valamint a csodálatos várkápolna újgótikus oltárát is.

Hochosterwitz vára

Hochosterwitz vára a kontinens egyik legszebb kastélya, amely Ausztria hadtörténelmében is komoly szerepet vállalt. A meseszerű vár alapját a rómaik rakták le, azonban a Walt Disney-t is megihlető erőd az 1570-es években román és gótikus alapokon épült fel. Már a sziklákhoz vezető szerpentin azt sugallja, hogy a 150 méter magasságban meredező Hochosterwitz vára szinte bevehetetlen. Varázslatos kilátás és remek vártörténeti gyűjtemény várja a látogatókat.