Álláshirdetések Ausztriában

A magyar állampolgárok számára 2011. május 1-től megnyílt az osztrák munkaerőpiac. Az Ausztriában történő munkavállaláshoz nincs szükség munkavállalási engedélyre, és más előzetes engedélyezési eljárásra sem. Azonban az Osztrák tartózkodáshoz vagy munkavállaláshoz kellenek hivatalos dokumentumok. Igazolni kell az álláshoz szükséges képesítés és végzettséget is. A megszerzett képesítések és diplomák elismertetésével kapcsolatban az osztrák Gazdasági Családügyi és Ifjúsági Minisztérium-hoz kell fordulni. Ausztriában nincsen törvényben meghatározott, egységes minimálbér. A kötelező legalacsonyabb béreket ugyanakkor évről évre a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervek az ágazati kollektív szerződés részét képező bérmegállapodásban rögzítik. Ezt valamennyi vállalkozásnak kötelező betartania, amelyet az osztrák hatóságok szigorúan ellenőriznek egyéni munkavállalók és kiküldött alkalmazottak esetén egyaránt.

Bővebben...

Osztrák munkajog

Az ausztriai munkavállalás számos honfitársunk számára csábító lehetőség. A határ közeli városok, falvak lakossága – főleg ha helyben nincs pénzkereseti lehetőség – szívesen vállal az osztrákoknál munkát. Az EU-n belüli szabad mozgási lehetőség révén nem csak a határmenti ingázók, hanem a kitelepülni vágyók is előszeretettel választják célpontul Ausztriát. A munkavállalással kapcsolatos tudnivalók alapvetően két nagy csoportra oszthatóak. A határozott idejű (zömében szezonális) munkák és a határozatlan idejű, akár évekre szóló megbízások eltérő elbírálás alá esnek. A szezonális munkák jellemzően évszakhoz köthetőek, pl. nyári turistaszezon, téli síszezon vagy a különféle mezőgazdasági munkák ideje. A tartós megbízások körébe tartozhatnak a gyári munkák, és bármely, az év időszakaihoz nem köthető megbízások.

Bővebben...

Önéletrajz készítés

Ausztriában az ún. Europass életrajzi formátumot kedvelik leginkább. Mivel a munkáltatók gyorsan és könnyen akarnak tájékozódni a tapasztalatainkról és kvalitásainkról, a legjobb, ha az életrajz rövid, szépen szerkesztett, informatív és átlátható. Az Europass formula hazánkban is elterjedt, így a felépítése, stílusa nem idegen számunkra. Öt fő szegmense van: a személyes adatok, a munkahelyi tapasztalatok, az iskolák, a szaktudást (számítógépes ismeretek, gépírástudás stb.) és egyéb végzettségeket taglaló rész, és a beszélt nyelvek felsorolása. Az iskolák és a munkahelyek felsorolása pontos dátumokkal történik, visszamenőleges időrendben, vagyis felül található a legfrissebb. Törekedjünk arra, hogy a teljes dokumentum ne legyen egy oldalnál hosszabb.

Bővebben...