Túrázás Ausztriában

A túrázás a szabad levegő szerelmeseinek való sport, azoknak, akik jobban szeretik az élményeiket testközelből megélni. Különféle fokozatok közül válogathatunk, a könnyed séta és a rövid bakancsos túra gyerekekkel és idősebbekkel is felvállalható, a hosszabb vagy nehezebb terepen szervezett túrautak csak jó kondícióban levőknek javasoltak. Ausztria változatos tájai, mérsékelt mennyiségű síksága, közepes és magas hegyei számtalan túrázási lehetőséget kínálnak. Mivel az osztrákok egyik legfontosabb bevételi forrás a turizmus, természetes, hogy nagy energiákat fektetnek az élmények változatosságába, a kiszolgálás magas színvonalába, illetve a különféle szórakozási lehetőségek kifejlesztésébe.

Bővebben...

Rafting Ausztriában

Az Alpok nagy esésű, gyors sodrású folyói kiváló lehetőséget nyújtanak a vadvízi evezés kedvelőinek. Ausztria vizekben kifejezetten gazdag ország, számtalan hegyi patakja alkalmas a bátrak sportjára.

A vadvízi evezésre egyik legalkalmasabb, és így méltán népszerű folyó a Belső-Alpokban található Salza. Itt többféle összeállításban is választhatunk programokat: csak evezés, evezés és túrázás, evezés körítve az összes a közelben űzhető hegyi- és kalandsporttal stb.

Bővebben...

Hegymászás Ausztriában

A hegymászás, sziklamászás, falmászás hívei számos kihívást találhatnak az Alpok hegyláncai között. A különféle formájú és méretű hegycsúcsok, sziklák minden tehetséget és tapasztalatot mérlegre tesznek! Első sorban a természet közelségére vágysz, némi erőpróbával? Schoppernau hegyi falu és környéke igazi mesébe illő, romantikus táj, a nyugodt és feltöltődést biztosító pihenés helye! Sétálj vagy járd térdig a lábad sokkilóméteres hegyi túrákon! Ez az a hely, ami mindenre lehetőséget nyújt.

Bővebben...