Hegymászás Ausztriában

Alpesi sziklamászás, Via ferrata

A hegymászás, sziklamászás, falmászás hívei számos kihívást találhatnak az Alpok hegyláncai között. A különféle formájú és méretű hegycsúcsok, sziklák minden tehetséget és tapasztalatot mérlegre tesznek! Első sorban a természet közelségére vágysz, némi erőpróbával? Schoppernau hegyi falu és környéke igazi mesébe illő, romantikus táj, a nyugodt és feltöltődést biztosító pihenés helye! Sétálj vagy járd térdig a lábad sokkilóméteres hegyi túrákon! Ez az a hely, ami mindenre lehetőséget nyújt.

Paznaun-Ischgl, Tirolban, szintén széles körét kínálja a nyári hegyi sportoknak. Lankáin a kisgyermekesek vagy az idősek sétálhatnak, a kiugró sziklaszirtjein aktív hegymászók vághatnak neki az erőpróbáknak. Ischgl hegyi libegői „karosszékből“ kínálják a pótolhatatlan kilátást, és a biciklisek is lehetőséget kapnak a kedvenc sportjuk élvezetére. Stubaital számos 3000 méter feletti csúcsával valóban szívdobogtató hely a vérbeli hegymászók számára! Gyakoroljon itt Ausztria legmagasabb csúcsa, a Glossglockner meghódítása előtt! A nyári hegyi sportok egyik ága a via ferrata túra, amelynek neve vasalt utat jelent. A túra során a résztvevők előre beszerelt fém kampókat, lépcsőket, létrákat, kábeleket és hidakat vesznek igénybe a sziklák megmászásához. Az egész túra útvonala ilyen, a mászók végig biztosítottak, a pálya mentén húzódó drótkötél révén. Ez a fajta mászás nagyon izgalmas, sokszor kitett helyeken, nagy magasságokban vezet az út.

Az utazási irodák kínálatában is helyet kaptak már a hétvégi tervezett-vezetett túrák. Ezek lehetnek egynapos kirándulások, nagyobb túrák egy csúcs vagy kilátó megközelítésére, de lehetnek két-háromnapos élmények is, amelyek során egy környéket járnak be alaposabban vagy csillagtúrákat szerveznek.

Az előre eltervezett túrákat, kalandtúrákat, hegymászási lehetőségeket hirdető irodák a programok mellett a legtöbb esetben feltüntetik, hogy milyen kondíciójú, milyen technikai képzettségű és milyen felszereléssel rendelkező résztvevőket várnak. A programlehetőségek pontos hossz (tervezett idő és kilométer) valamint a szintkülönbség és az útvonal nehézségének megjelölése mellett kerülnek meghirdetésre.