Túrázás Ausztriában

Osztrák Alpesi túrák, kirándulások

A túrázás a szabad levegő szerelmeseinek való sport, azoknak, akik jobban szeretik az élményeiket testközelből megélni. Különféle fokozatok közül válogathatunk, a könnyed séta és a rövid bakancsos túra gyerekekkel és idősebbekkel is felvállalható, a hosszabb vagy nehezebb terepen szervezett túrautak csak jó kondícióban levőknek javasoltak. Ausztria változatos tájai, mérsékelt mennyiségű síksága, közepes és magas hegyei számtalan túrázási lehetőséget kínálnak. Mivel az osztrákok egyik legfontosabb bevételi forrás a turizmus, természetes, hogy nagy energiákat fektetnek az élmények változatosságába, a kiszolgálás magas színvonalába, illetve a különféle szórakozási lehetőségek kifejlesztésébe.

Ennek megfelelően nem csak abban van szabad választásunk, hogy milyen természeti környezetben szeretnénk gyönyörködni. A bőség zavarába kerülhetünk abban is, hogy milyen élményekkel tarkítanánk a programot, hiszen számos kilátó, kalandpark, felvonó várja a vendégeket és különféle szafarik, vadlesek, alpesi vezetett túrák, vadvíz-menti, illetve csomagok nélküli túralehetőségek közül választhatunk.

Az Alpok hegyvonulatain az elmúlt években számos kilátót létesítettek. Ezek nem csak a lélegzetelállító panorámával hívogatják a vendégeket, hanem önmagukban is élményt jelentenek, különleges építészeti megoldásaik és adrenalintermelő trükkjeik (üvegpadló, különféle a mélység fölé nyúló kilátóterek) felejthetetlen élményeket kínálnak.

A különböző témák köré szervezett természetjáró túrák érdeklődési körünk és hangulatunk szerint hozzák elénk a látnivalókat. A merészebbek vadvizek partján vezető útvonalakon a vízi világgal ismerkedhetnek, a nyugalomra vágyók madár- vagy vadlesen vehetnek részt. A kötél és kalandparkok a gyermekes családok és gyermeklelkű felnőttek szórakozóhelyei. Kiváló helyszínei lehetnek ezek céges csapatépítéseknek és baráti kikapcsolódásoknak. Különleges lehetőség a csomagok nélküli túrázás, amelynek keretein belül a szervező cég vállalja, hogy csomagjainkat a következőként kiszemelt szálláshelyre szállíttatja, hogy nekünk a gyaloglás során csak a legszükségesebbeket kelljen magunkkal cipelnünk.

Bakancs a lábra, zsák a hátra és csak élvezzük az arcunkon játszó napsütést! A szemünk issza a szédítő hegyek látványát, miközben zöld lombok simogatnak, a hosszú kilométereken. Ausztria gyönyörű és nem utolsósorban intenzíven őrzött és érintetlen természeti környezete megéri a gyaloglás fáradalmait. A változatos felszíni domborzat számtalan nehézségi fokú és hosszúságú túra lehetőségét kínálja. Választhatunk „vándortábor“ szerű szállásolást, amikor minden nap vagy néhány naponta tovább hurcolkodunk. De számos olyan alpesi települést is találhatunk, amelynek környező tájai olyan változatosak és annyi látnivalót kínálnak, hogy napokig tartó csillagtúrázás során se lehet teljesen kimeríteni a lehetőségeket.

A szépen ápolt erdőkben sok helyen találunk erdei iskolákat, kijelölt túraútvonalakat, amelyeken tájékoztató táblák és különféle edukációs megoldások látják el információkkal a kirándulókat. Ausztriában az utóbbi években számos gyönyörű, és a maga nemében igen különleges kilátóhely épült. A kiemelt pontokon és pazar panorámával rendelkező helyeken épült egyedi épületek egyaránt kiváló célpontjai vagy izgalmas eseményei lehetnek egy-egy túrának. A különleges kilátóhelyek innovatív építészeti megoldásokkal teszik még testközelibbé a magasság és a végtelen tér élményét: ketreces, üvegpadlós, kinyúló vagy körbefutó megoldásaik olyan látogatóknak valók, akik nem küzdenek tériszonnyal.