Szállodák Ausztriában

Mindannyian tudjuk, hogy amiben Ausztria a legprofibb, az a vendéglátás. Nem csak a színvonal, hanem a szálláshelyek és azok változatai, a kiszolgálás és a szolgáltatások sokszínűsége, a környezet adottságainak a kihasználása is kreatív és magas színvonalú. Az ország különleges domborzata, az erre megtelepedett természeti környezet, messze földről vonzza a turistákat. A nagyvárosok nyüzsgő élete, a múzeumok, műemlékek, romok, valamint a kiállítások, galériák és a kulturális rendezvények nemzetközi szinten is óriás népszerűségnek örvendenek.

Bővebben...

Wellness Ausztriában

Napjaink rohanó életmódja elkerülhetetlenné tette egy olyan pihenési mód kialakulását, amely gyors, hatásos, könnyen elérhető és természetesen kellemes. Ez a megoldás az ún. wellness hotelekben rejlik, amelyeknél a környezet tulajdonképpen másodlagos, a fő vonzerő a szolgáltatásokban rejlik. Ezeken a helyeken a szállás egy éjszakára jutó személyenkénti ára általában magasabb, mint egy szimpla hotelszoba ára, de ebben a korlátlan wellnessrészleg-használat is benne van.

Bővebben...

Falusi üdülés Ausztriában

Ausztriában nagyon erősen él a népi kultúra, a hagyományőrző falvak jellegzetes hangulata és eseményei számos látogatót vonzanak. Az Alpok hegyláncain legeltető pásztorok titokzatos világa, az alpesi érintetlen és vad vidék falvai számos meglepetést tartogatnak a városi ember számára.

A falusi üdülések alkalmával nem csak egy egyszerű és természetközeli életmódot ismerhetünk meg, nem csak a gazdálkodás módjával, a falusi parasztok és kézművesek életével ismerkedhetünk meg, hanem az osztrák népi kultúrát is testközelből láthatjuk.

Bővebben...

Kikapcsolódás az egész családnak

Ausztria egész napos gyerekprogramokkal és körutazásokkal kínál vidám és tartalmas együttlétet a családoknak is. Kipróbálnánk egy közös zuhanó repülést, megkocogtatnánk egy jégbarlang falát – belülről? Már elkalandozhatunk a középkori várak valósághű fesztiváljain, sőt, a gyerekekkel együtt körbejárhatjuk a leghíresebb kulturális épületeket is, ugyanis számos tárlatvezetés szórakoztató módon szólítja meg a legkisebbeket is. A Fertő-tó ritka és védett állatfajai, a különleges látvány és a vízparton található létesítmények szintén családbarát eseményekkel várják a látogatókat. Egy kerékpár-túrával mozgalmassá tehetjük ezt a közös programot. A mozgás, a móka és kacagás szerelmeseinek pedig mindenképp érdemes jegyet váltania a Family Parkba, Ausztria legnagyobb szabadidő parkjába. Nincs olyan felnőtt vagy gyerek, aki csendben tudna maradni a fantasztikus hullámvasúton. A körhinták és mesés kalandok helyszínén a szülők is kikapcsolódhatnak.

Bővebben...