Falusi üdülés Ausztriában

Osztrák vidéki turizmus az Alpokban

Ausztriában nagyon erősen él a népi kultúra, a hagyományőrző falvak jellegzetes hangulata és eseményei számos látogatót vonzanak. Az Alpok hegyláncain legeltető pásztorok titokzatos világa, az alpesi érintetlen és vad vidék falvai számos meglepetést tartogatnak a városi ember számára.

A falusi üdülések alkalmával nem csak egy egyszerű és természetközeli életmódot ismerhetünk meg, nem csak a gazdálkodás módjával, a falusi parasztok és kézművesek életével ismerkedhetünk meg, hanem az osztrák népi kultúrát is testközelből láthatjuk.

Bújjon el a világ elől családjával egy alpesi hegyi faluba, amelyet az Alpok hegyláncai ölelnek körbe! Vegyen részt a falu életében, tanuljon meg tehenet fejni és répát egyelni, vagy ha ehhez nincs kedve, kiránduljon nagyokat és kóstolja meg a frissen a fáról szedett gyümölcs összetéveszthetetlen zamatát! Az osztrák falusi üdültetés keretein belül minta- és biogazdaságokat is megismerhetünk, ötleteket gyűjthetünk saját felhasználásra. A különféle tanyák és majorságok végiglátogatása során különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk, a helyi bor- és sörkultúra, a jellegzetes népi ételek megkóstolásával.

A lovas gazdaságokban megismerkedhetünk a ló, mint háziállat feladatköreivel, az ellátásával, láthatunk ellést, kiscsikókat. Tanulhatunk lovagolni, vagy aki már tapasztaltabb, akár terepre is mehet, lovas kirándulásokon vehet részt. Sokszor akadálypálya és az azon való gyakorlás is elérhető ezeken a helyeken. Érdekesség, hogy a lovas gazdaságokban a lóval érkezőket is szívesen látják és természetesen az állatot is kiemelkedő színvonalú ellátásában részesítik.

Az egészségtudatos gazdaságokban a népi gyógyászat módszereivel ismerkedhetnek a látogatók, tejes vagy szénafürdő, harmattaposás, tönkölypakolás és Kneipp-kúra is szerepel a felkínált programok között. A gyógy- és fűszernövényeket termelő gazdaságokban fitoterápiát és gasztronómiát egyaránt tanulhatunk, miközben elmerülhetünk az igéző színek és bódító illatok között a gyógynövényföldeken. Elsajátíthatjuk a növények szaporítását, gondozását és feldolgozását is.