Szállodák Ausztriában

Osztrák szállások, hotelek, panziók

Mindannyian tudjuk, hogy amiben Ausztria a legprofibb, az a vendéglátás. Nem csak a színvonal, hanem a szálláshelyek és azok változatai, a kiszolgálás és a szolgáltatások sokszínűsége, a környezet adottságainak a kihasználása is kreatív és magas színvonalú. Az ország különleges domborzata, az erre megtelepedett természeti környezet, messze földről vonzza a turistákat. A nagyvárosok nyüzsgő élete, a múzeumok, műemlékek, romok, valamint a kiállítások, galériák és a kulturális rendezvények nemzetközi szinten is óriás népszerűségnek örvendenek.

Ausztriában minden szállásfajtát megtalálunk, amely Európa országaiban elterjedt, és ezek jó része világszínvonalú. A szállodákat több csoportra oszthatjuk, a sokcsillagos szállodaláncok tagjait éppúgy fellelhetjük itt, mint az exkluzív hoteleket vagy a kisebb családi szállodákat és panziókat. A szállodakomplexumok természetesen inkább a nagyvárosokra jellemzőek, az alpesi tájakon pedig a környezetbe jobban illő, illetve a forgalom jellegének jobban megfelelő kisebb hotelek gyakoriak.

A városi hoteleket aszerint kategorizálják, hogy milyen fontos pontokhoz vannak közel. Az ún. business hotelek a nagy irodaházakhoz közeli helyeken vagy jó közlekedésnél találhatóak, internet-elérést és exkluzív tárgyalókat kínálva. A „belvárosi“ kategóriába sorolt hotelek a látnivalók közelében helyezkednek el, lehetőleg olyan helyeken, ahonnan kiindulva több minden is könnyen elérhető. A kényelmi hotelek a csillagok száma (3, 4, 5) alapján megkülönböztethetőek.

Ausztria Hallstat, hegyi hotelek Auszrtiában

A hegyi hotelek különlegessége nem csak a csodás tájban, a pazar kilátásban, a nyugalomban és a tiszta levegőben rejlik, ezek a helyek gyakran kínálnak valamilyen exkluzív szabadidős tevékenységet is. Gyakran sí- vagy szánkópálya, vadvízi evezési lehetőség, szabadtéri gyógyvizes medence vagy kilátóhoz vezető túraútvonal van a közelben. Mindkét szállodatípusban egyre elterjedtebb a kiegészítő szolgáltatások köre, úgymint wellness, masszázs, sportolási lehetőségek, illetve relaxációs módok, szauna, gőzfürdő stb.

Külön kategóriát képeznek a téli sportolási lehetőségeket, a sí- és snowboard pályákat kiszolgáló szálláshelyek, amelyek esetében szintén számos különféle színvonalú és jellegű lehetőség között válogathatunk.