Wellness Ausztriában

Napjaink rohanó életmódja elkerülhetetlenné tette egy olyan pihenési mód kialakulását, amely gyors, hatásos, könnyen elérhető és természetesen kellemes. Ez a megoldás az ún. wellness hotelekben rejlik, amelyeknél a környezet tulajdonképpen másodlagos, a fő vonzerő a szolgáltatásokban rejlik. Ezeken a helyeken a szállás egy éjszakára jutó személyenkénti ára általában magasabb, mint egy szimpla hotelszoba ára, de ebben a korlátlan wellnessrészleg-használat is benne van.

Wellness hotelek találhatóak a nagyvárosokban és az alpesi tájakon egyaránt, így magunk választhatjuk meg, hogy a testi regenerálódást milyen lelki tuninggal kötjük össze. Bécsben például választhatunk kellemes koncerteket, érdekfeszítő kiállításokat vagy egyszerű sétákat, városnézést. Az Alpok vonulatai között megbúvó wellnes-hotelek a rengeteg zöld, a szédítő csúcsok látványával, a kristálytiszta levegővel, és a szabadban tartózkodás lehetőségével teszik teljessé a testi újjászületés élményét. A wellness hotelek alapszolgáltatásai a különféle medencék (hullám vagy pezsgőfürdő, masszázs-szökőkutak), a gőz- és szaunakabin, a változatos masszázsok. A különleges adottságokkal rendelkező helyeken ezek kiegészülhetnek pl. gyógyvízhez kapcsolódó egészségügyi és gyógyászati szolgáltatásokkal.

A sípályák mentén a sportban megfáradt testünk regenerálásához, a totális kikapcsolódáshoz, méregtelenítéshez és regenerációhoz kaphatunk segítséget, ha wellness hotelben foglalunk szállást.

wellness austria

A wellness üdülések általában nem hetekig tartó nyaralások, inkább két-háromnapos hosszú hétvégéket szoktunk ilyesmire „áldozni“. A szállodák ezt látva számos ajánlattal álltak elő: akár az ott tölteni szándékozott időt, akár a szolgáltatások körét tekintjük, lehetőség van többféle csomag közül választani. Az ünnepek környékén is gyakoriak a kedvezményes ajánlatok. Az őszi iskolai szünetben, a karácsonyi-szilveszteri ünnepi időszakban, Valentin napkor, húsvétkor vagy ha az állami ünnepek adta szabadnapok hosszú hétvégéket eredményeznek, érdemes utánanézni a wellness szállodák akcióinak.